Velkommen til gudstjeneste og barnekirke 2.søndag i advent! Søndag 5.desember kl.11:00

Til søndag er det Arvid Hunemo som taler. Det blir lovsang ledet av Anne-Monika m/team. Vi får også besøk av en ny gjest: Hjerte. Denne uka blir vi oppfordret til å lage et hjerte til å ta med i kirka.

Hva er din julesang? De fleste av oss har forhold til julesalmer eller julesanger. Selv om vi ikke synger de hele året, kan vi mange utenat fordi de gjentar seg med samme melodi og tekst på denne tiden av året. Så har vi også noen favoritter. Når jeg merker med «favoritter» skjer det ofte ved å sette et hjerte ved siden av sangen. De sangene som er «mine» favoritter, er sanger som beveger og treffer hjertet. En av mine favoritter er «Det lyser i stille grender.» Jeg lærte den utenat som 9 åring. Den sitter som spikra. 

Jeg har i mange år satt opp program for julaftens gudstjeneste. Ett år tenkte jeg: Det må gå an å synge noen av de nye julesangene. Men det ble det reaksjoner på. For det var en salme jeg ikke hadde med: «Deilig er jorden». Den hører med. Uansett. 

Er det en sang som provoserer mer enn den første strofen: «Deilig er jorden». Virker det ikke som en virkelighetsflukt og romantisering av jorden og menneskelivet? 

På kommende søndag skal vi se gjennom en profeti. Profetiene handler om det Gud formidler for å gi trøst, advarsel og håp. 

Når vi spør om «Hvorfor feirer vi jul?» vil en høy prosent svare: «Fordi Jesus ble født.» Men det blir vanskelig når spørsmålet stilles: «Hvorfor ble han født?» Og vi kan stille et nytt spørsmål: Hva hadde skjedd om Jesus ikke ble født?

Grunnen til at julesalmen «Deilig er jorden» ble skrevet, bekreftes i siste strofe: «Oss er idag en evig Frelser født.» Uten verdens Frelser, ville verden være uten håp. Det skal vi tale mer om på søndag: Hvorfor kom han? Hvem er han som kom? Hva gjør han med oss? Hva skal skje fremover? Visst kan vi synge: Deilig er jorden!

Les gjerne Jesaja kap 11,1-10

I barnekirka denne er det JUL som er team for samlingene. Hjertelig velkommen på søndag kl.11:00! 
Det blir servert en kaffikopp på vei ut fra gudstjenesten. 

Smittevern:
– Personer med nyoppståtte luftveissymptomer kan ikke delta.
– Personer som er eksponert for Covid-19, enten ved at noen i husstanden er syke, eller som nærkontakt til kjent smitte annet sted, skal avstå fra å delta.
– Personer som har vært på utenlandsreise siste 10 dager bør ikke delta.
– Unngå håndhilsing og klemmer.
– Familier/kohorter sitter samlet med avstand til andre. 
– Bruk munnbind om ønskelig.
– Barna hentes i barnekirka etter gudstjenesten. Unngå store grupper i kjelleren. Ta heller praten utenfor 🙂

Kategorier: Nyheter