Søndagshilsen med Arvid Hunemo søndag 9.mai kl. 11:00.

Bibeltekst: Matt 7,7-14
Jeg sjekker ofte åpningstider. Og det er blitt veldig vanlig med lange åpningstider. Min far som jobbet i dagligvarebutikk, likte ikke de utvidede åpningstider. Det kan jeg godt forstå. Å være åpen hele tida og alltid tilgjengelig er behagelig for kunden, men for de ansatte må det være krevende. En annen sak er at noen kunne ha utvida åpningstidene. Eller vi kunne slippe å taste et tall og firkant-tast – for så å høre at du er nummer 28 i køen… Jeg fikk assosiasjoner til dette når jeg leste søndagens bibeltekst. Her er det åpent 24/7. Alltid. Be – bank på – let. For en tilfeldig bibelleser kan dette være alt for godt til å være sant. Går det alltid min vei? Får jeg velge på øverste hylle? Så feil kan vi ta.  Når vi går inn i bønnens rom, er det ikke for våre ønskers skyld. Målet er å være der Jesus er for å vise oss hvem han er i sin godhet og nåde. Personlige ønsker må vike for en større plan og hensikt. Og det han gir, er mer enn det vi kan forstå å be ham om. 
Så tar jeg med vers 13 og 14 – og les gjerne teksten fra vers 13-14.
Her er tre utfordringer du må tenke over:
1. Vers 13-14 gir ett valg og to muligheter: Velger du veien til livet?
2. Vers 12 gir en konkretisering av hvordan du behandler folk: Elsker du din neste som deg selv?
3. Vers 7-11 åpner døra inn til Guds godhet: Har du erfaringer om hvor god din himmelske Far er?

Velkommen i det digitale fellesskapet!

Kategorier: Nyheter